ShufflePrent #3 

 

 

Shuffleprent

 

Maar wat is dat dan? Nou, dat ga ik vertellen. 

In Alkmaar zit het Grafisch Atelier, hier kun je op allerlei manieren verschillende drukkunsten uitoefenen en toepassen. Nou was er vanuit Shufflemagazine (het online podium van Alkmaar, Grafische Atelier Alkmaar en De Nachtvlinder (Lonneke van Heugten//dichteres) een samenwerking ontstaan. Hun idee is om 2 creatieve mensen bij elkaar te zetten, een dichter en de ander kunstenaar vanuit welke hoek dan ook, om hun samen aan een prent te laten werken. 

 

Ik werd gekoppeld aan Nina Burgering, een hele leuke, creatieve en spontane meid uit Alkmaar. We kenden elkaar niet en dat vind ik dan ook zo mooi aan dit project, je leert nieuwe mensen kennen. 

 

De bedoeling was dat ik een gedicht aanleverde en Nina vanuit het gedicht een prent ging maken. Daarin waren we allebei helemaal vrij.
Ik kon van te voren wel vertellen wat ik bij dat ene geschreven gedicht van mij voelde en bedoelde, maar dat heb ik bewust niet gedaan. 

 

Het leek mij zo mooi en ook fijn voor Nina als zij haar eigen kijk en gevoel bij dat gedicht in de prent vrij kon laten.

 

Ook zat er nog een klein interview bij.
Wil je het lezen? Klik op het linkje hier beneden.

https://shufflemagazine.nl/shuffleprent-oktober-2019/?fbclid=IwAR3tv58mPetQk2lcXnPh_jpWu6-66GkbyHA962-CnvGVr9p3CVEni9BFoiQ

 

En ben je door dit verhaal nieuwsgierig geworden naar het Grafisch Atelier? Check het linkje!

https://www.grafischatelieralkmaar.nl/